Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Σίφνου: Συνάντηση με Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Έπαρχο Μήλου, Πρόεδρο και Γραμματέα της ΝΟΔΕ Κυκλάδων και Πολιτευτές της ΝΔ Κυκλάδων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο νησί μας του Προέδρου της ΝΟΔΕ Κυκλάδων κ. Χρήστου Καφτηράνη, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 την επόμενη της λήξης του 3ήμερου 12ου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ευφροσύνη» στον Πλατύ Γιαλό, συνάντηση μελών της ΔΗΜ.Τ.Ε. Σίφνου, με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Λεονταρίτη, τον Έπαρχο Μήλου και μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ε. κ. Νίκο Βενάκη, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, τον Γραμματέα της ΝΟΔΕ κ. Μιλτιάδη Πελοποννήσιο, τους πολιτευτές Κυκλάδων της ΝΔ κ. Γιώργο Βακόνδιο και κα Κατερίνα Μονογυιού, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας Σύρου και Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών» κ. Δημήτρη Νταλαχάνη, καθώς και με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης έγινε εκτενής ενημέρωση, από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, των ολοκληρωμένων και προγραμματισμένων έργων και δράσεων της Περιφέρειας. Πιο αναλυτικά για το νησί μας, αναφέρθηκε στο ήδη ολοκληρωμένο έργο του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου, στην πορεία του έργου της Αποχέτευσης και Βιολογικού Καθαρισμού των Κεντρικών Οικισμών του Δήμου Σίφνου που θα εξυπηρετεί τους οικισμούς Απολλωνίας, Αρτεμώνα, Άνω και Κάτω Πεταλιού, Εξαμπέλων και Καταβατής, στην τροποποίηση της μελέτης ανάπλασης του λιμένα και της παραλιακής ζώνης Καμαρών Σίφνου η οποία συνέβαλε στην ένταξη του έργου της διαμόρφωσης του λιμανιού των Καμαρών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014–2020», στην άμεσα προγραμματισμένη κατασκευή κόμβου στην περιοχή Πλακωτό, σε έργα συντήρησης του οδικού δικτύου της Σίφνου κ.ά. κάνοντας ειδική μνεία στην επιμονή και τις συνεχείς οχλήσεις του Επάρχου κ. Βενάκη για την πρόοδο και ολοκλήρωσή τους.  Διευκρινιστικά επί των έργων αυτών, αναφέρθηκαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, καθώς και ο Έπαρχος Μήλου κ. Νίκος Βενάκης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων κ. Χρήστος Καφτηράνης, ο οποίος με πνεύμα ενότητας μίλησε για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ενεργούς συμμετοχής όλων, ούτως ώστε αφενός, να επικοινωνήσουμε όλοι τις ιδεολογικές αρχές και σύγχρονες θέσεις της ΝΔ στις τοπικές κοινωνίες και αφετέρου να λειτουργήσουμε δυναμικά μιλώντας την γλώσσα της αλήθειας ενάντια στον επικίνδυνο λαϊκισμό, με τα ψέματα και τις ανέφικτες υποσχέσεις των πολιτικών μας αντιπάλων, με στόχο τη νίκη της παράταξής μας στις 3 εκλογικές αναμετρήσεις -Ευρωεκλογές, Βουλευτικές, Αυτοδιοικητικές- που θα διεξαχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Τέλος, πριν από τη διαλογική συζήτηση που ολοκλήρωσε τη συνάντηση αυτή, το λόγο πήραν και οι παρόντες Πολιτευτές κ. Γιώργος Βακόνδιος, ο οποίος, ως υπεύθυνος ακτοπλοΐας του Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ., ενημέρωσε για τα «καυτά» θέματα της αρμοδιότητάς του, καθώς και η κα Κατερίνα Μονογυιού η οποία αναφέρθηκε στα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα που της καταθέτουν οι κάτοικοι των Κυκλάδων κατά τις συνεχείς της επισκέψεις.
.
ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ  ΣΙΦΝΟΥ
.










.